ISAB GROUP NYHETER

ISAB Group huvudsponsor för Fiskebäckskil TK:s tennisvecka

nov 18, 2019

Det är nu klart att ISAB Group blir huvudsponsor för Fiskebäckskil TK:s tennisvecka, som går av stapeln den 26 juni – 2 juli. På tennisveckans sista dag delas priset Björn Borgs pokal ut.
Tennisveckan i Fiskebäckskil återskapades 2012, efter 26 års uppehåll, och den har snabbt blivit en succé!
ISAB Group har varit tennisveckans huvudsponsor sedan 2015. Patrik Brandt, ägare och grundare av ISAB Group, har själv spelat tennis på hög nivå och har också spelat på grusbanorna i Fiskebäckskil. I början av 90-talet spelade han collage-tennis i USA genom ett stipendium, men la skorna på hyllan i samband med att han 1997 startade ISAB.
– Patrik Brandt och ISAB Group betyder oerhört mycket för vår tävling, utan dem kan vi inte skapa någon turnering och skapa ny tennishistoria i Fiskebäckskil. Vårt framgångsrika arbete de senaste åren har resulterat i att den klassiska grustävlingen i Fiskebäckskil har seglat upp och blivit den största i sitt slag i hela Tennis Väst. Framtidens tennisstjärnor spelar varje sommar i Fiskebäckskil, precis som Björn Borg själv gjorde i början av 1970-talet, förklarar Ahlbin Gustafsson i en intervju.
1970 vann Björn Borg sitt första Junior-SM på grus i sin första tävling på västkusten, och därefter tog karriären fart.
– 1975 var Björn Borg 19 år och rankad femma i världen. Efter sin första seger i Franska Öppna flydde han från världspressen och återvände till FIskebäckskil i all hemlighet för att ladda upp inför sin nästa stora turnering. Året därpå vann han Wimbledon för första gången, berättar Ahlbin Gustafsson.
Björn Borg vann totalt 11 Grand Slam-titlar och 67 ATP-titlar under sin internationella tenniskarriär. Ahlbin Gustafsson berättar att Björn Borg har varit klubbens bollplank och prisutdelare flera år i rad, tack vare hans koppling till föreningen och tennisveckan. Fiskebäckskils TK är enligt Ahlbin Gustafsson den enda klubben i världen som får namnge en turnering efter tennislegendaren.
Besök gärna turneringen i Fiskebäckskil om ni har vägarna förbi veckan efter midsommar (den 26 juni och den 2 juli).