Stambyte i Halmstad

Ett stambyte är ett relativt stort arbete och kan i en del fall upplevas som ett ganska utdraget och jobbigt störmoment i vardagslivet. Badrummet blir ofta en arbetsplats under några veckor vilket kan medföra begränsningar för de som bor i lägenhet eller hus i Halmstad.  

När det kommer till flerfamiljshus utförs stambytet successivt, vilket betyder att man utför arbetet i en eller flera trappuppgångar i taget. Ett stambyte är med andra ord ett stort tidskrävande arbete som kräver både tålamod och förståelse eftersom resultatet när det är färdigt hjälper och underlättar för framtiden. Det är bättre att leva lite obekvämt med störmoment några veckor än att riskera att ens hem får vattenskador och blir förstört. 

Kontakta oss om du behöver hjälp med stambyte i Halmstad

INSPEKTION

RELINING

UNDERHÅLLSSPOLNING

KANALTÄTNING

Hur går ett stambyte till

Ett traditionellt stambyte innebär att man byter ut gamla stammar och rör i fastigheten och river och återuppbygger alla berörda tätskikt under processens gång i fastigheter i Halmstad. Man börjar med att riva ut all befintlig armatur såsom toalettstol, handfat, badkar och liknande. Man river även ut befintliga ytskikt vid samtliga ställen där det finns rör, vilket kan vara allt från kakel till köksskåp och diskbänk bland annat. När all rivning är gjord och man kan nå de berörda rören kan arbetet påbörjas. Man byter helt enkelt ut rören och stammarna. När man är klar sätter man upp ytskikt och installerar armatur igen. Eftersom man i de flesta fall behöver riva i våtutrymmen är det vanligt att man passar på att renovera till nya fina badrum och kök.

Det finns fler andra sätt att utföra stambyten på. Man kan till exempel utföra kassettstambyte, vilket innebär att man använder en prefabricerad våtrumskassett. Då finns det färdigmonterade rör och stammar som gör att arbetet går snabbare. Man kan även utföra ett så kallat prefabstambyte, där delar av det man behöver redan är prefabricerade. Det gör att man kan installera dem på plats och förkorta processen,

Det finns flera olika sätt att utföra stambyte i på. Kontakta oss vid frågor eller om du behöver hjälp med stambyte i Halmstad. Vi på ISAB är certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Våra kundanpassade lösningar sker med minimal miljöpåverkan och påverkar de som bor i eller använder fastigheten så lite som möjligt. Vi vill att våra kunder skall se oss som en totalpartner inom stambyten. Företagets mission är att bidra till en bättre värld genom att tänka långsiktigt och hållbart. Vi sätter miljön främst, värnar om våra kunder och medarbetare, håller det vi lovar och är proffs på det vi gör.

Isab hjälper dig med stambyte i Halmstad

Kontakta oss

Använd kontaktformuläret nedan så ser vi till att du kommer i kontakt med rätt person!

(Vi arbetar endast med professionella beställare t.ex. BRF:er och fastighetsägare)