Vad gör ISAB till en trivsam arbetsplats?

Våra medarbetare delar sina tankar
På ISAB värderar vi våra medarbetares åsikter och erfarenheter. Vi tror att deras insikter är nyckeln till att skapa och upprätthålla en trivsam arbetsmiljö. Här delar våra engagerade medarbetare med sig av vad de anser vara viktigast för en trivsam arbetsplats.

André
Berätta lite om dig själv! Hur länge har du jobbat på ISAB och vad jobbar du med?
Mitt namn är André och jag är 33 år gammal. Jag har jobbat på ISAB i lite mer än två år som reliningstekniker.

Dela med dig av något härligt minne som du har på ISAB.
Det finns en del roliga minnen, men konferensen på Tylösand var rolig när man fick möta resten av ISAB och integreras utanför arbetet med glatt humör och roliga moment.

På vilket sätt tycker du att det märks att ISAB jobbar för en trivsam arbetsplats?
Jag tycker att det fungerar bra på ISAB. Det märks att man försöker göra det så trivsamt som möjligt för alla. Jag upplever att man får respons ifall man undrar eller behöver hjälp med något.

Varför tycker du det är viktigt att ett företag jobbar för att skapa och upprätthålla en trivsam arbetsplats? Vad är fördelen med det?
Jag tycker absolut att det är viktigt att ha och arbeta för en trivsam arbetsmiljö eftersom arbetarna ute på projekten gör företaget. Har man inte en trivsam och rolig arbetsplats fallerar mycket. Genom att ha en arbetsplats och kollegor du trivs med minskar stressen och du tycker om att gå till arbetet istället för att bara se det som ett tråkigt måste.

________________________________________

Vincent
Berätta lite om dig själv/Hur länge har du jobbat på ISAB/Vad jobbar du med?
Mitt namn är Vincent, jag är bosatt i Göteborg och har jobbat som snickare i drygt fem år. Jag har jobbat på ISAB sedan byggserviceavdelningen startades i maj 2023. På ISAB byggservice gör vi många olika slags jobb. Dagarna kan se väldigt olika ut och jobben varierar i stor grad, vilket jag tycker är roligt och utvecklande.

Vad innebär en trivsam arbetsplats för dig?
En trivsam arbetsplats för mig innebär att man mår bra såväl innan, under och efter arbetet. Det är viktigt att trivas med sina medarbetare, ha förtroende för varandra och ha kul ihop. Det ska även vara en bra gemenskap med sina kollegor och att man behandlar alla med respekt. Slutligen bör man även känna stolthet i det man gör och känna att man bidrar till företagets välmående.

Är detta något som ISAB efterlever tycker du? Hur märks det att ISAB jobbar för en trivsam arbetsplats?
Med bra bemötande från kollegor och medarbetare, ett stort engagemang för en bättre arbetsmiljö och ett driv för att alltid bli bättre tycker jag att ISAB efterlever en trivsam arbetsplats med ett föredöme. Med våra möten, både i grupp och individuellt, lär vi känna varandra och företaget bättre. Vi får alla vara med och bidra med idéer som i sin tur kan leda till förbättringar i organisationen. Utöver detta utför vi en hel del olika aktiviteter och after works där vi lär känna varandra bättre, har roligt ihop och skapar en bättre kemi.

Vad är fördelen med att vara anställd på ett företag som jobbar för att sin personal ska trivas?
Att vara anställd på ISAB, som ständigt jobbar för att sin personal ska trivas, betyder oerhört mycket. Fördelarna är inte bara att jag som anställd trivs och mår bra på jobbet utan också efter arbetstid. Man knyter bättre band med sina kollegor även utanför jobbet. En annan fördel är att det uppstår en större vilja att prestera, vilket gynnar både en själv och företaget.

 

________________________________________
Lena
Berätta lite om dig själv! Hur länge har du jobbat på ISAB och vad jobbar du med?
Jag började på ISAB för 17 år sedan och har ägnat hela denna tid som ekonomichef.

Hur skulle du säga att det är att jobba på ISAB?
ISAB är ett fantastiskt företag att jobba på, med härliga medarbetare och högt i tak.

På vilket sätt tycker du att det märks att ISAB jobbar för en trivsam arbetsplats?
Det görs väldigt mycket för personalen, som till exempel AW, konferenser, tävlingar och generöst friskvårdsbidrag.

Varför tycker du det är viktigt att ett företag jobbar för att skapa och upprätthålla en trivsam arbetsplats? Vad är fördelen med det?
Att alla trivs och känner sig som en stor familj, utan skillnad på arbetare eller tjänstemän. Det är väldigt bra sammanhållning och jag har genom åren alltid haft väldigt bra kontakt med killarna som jobbar ute på fältet.

På vilket sätt märker du att ISAB investerar tid och engagemang i sin personal?
Som jag nämnde tidigare tycker jag att de olika aktiviteterna som genomförs är ett sätt man märker av det.

________________________________________

Tindra
Berätta lite om dig själv och nämn hur länge du har jobbat på ISAB och vad du jobbar med.
Hej, mitt namn är Tindra och jag har jobbat på ISAB i snart två år. Mest jobbar jag inom service, vilket innebär att jag rensar ventilationer för stadsfastigheter. Jag gör även mindre montage som att byta lager i en fläkt, byta takfläkt eller byta borstlist i aggregat. Utanför jobbet spelar jag handboll och gymmar mycket. Ett av mina stora intressen är att träna och hålla igång.

Vad innebär en trivsam arbetsplats för dig? Är detta något som ISAB efterlever tycker du?
En trivsam arbetsplats för mig innebär att alla känner sig inkluderade och har möjligheten att lära sig samt utvecklas inom yrket. En bra kontakt och tillit till sin närmsta chef och kollegor är också viktigt. Detta tycker jag är två faktorer som spelar stor roll för trivseln, och ISAB lever upp till detta väldigt bra, till och med över mina förväntningar. När jag tog studenten och började jobba kunde jag aldrig förvänta mig att hitta så fina kollegor som jag verkligen gillar och känner mig trygg och inkluderad med. Jag har också en lättsam och trygg relation med mina närmaste chefer. Jag kommer aldrig att känna mig ovälkommen eller ignorerad på ISAB.

Varför tycker du det är viktigt att ett företag jobbar för att skapa och upprätthålla en trivsam arbetsplats? Vad är fördelen med det?
Det är superviktigt att alla företag, inklusive ISAB, jobbar med att upprätthålla en trivsam arbetsplats. Den simplaste anledningen är att jag vill stanna kvar på ISAB, och det hade jag inte känt om jag inte trivts. Jag lär mig nya saker varje dag och blir tryggare och säkrare på att utföra nya jobb och montage tack vare mina erfarna kollegor. Tillit är en av de viktigaste faktorerna som måste finnas i ett företag. Har man tillit till varandra känner man sig trygg och kan fokusera på sitt jobb. En fördel med en trivsam arbetsplats är att folk vill fortsätta jobba och komma till jobbet varje dag. Ett bevis på att ISAB har en trivsam arbetsplats är att alla som kan alltid deltar i alla aktiviteter och after works som ISAB arrangerar. Detta visar att alla vill umgås även utanför jobbet, vilket jag tycker är fint.

Under de senaste åren har vi tillsammans genomfört olika aktiviteter kopplat till en trivsam arbetsplats – vad tycker du har varit roligast med det?
Vi har gjort många roliga aktiviteter under tiden jag jobbat på ISAB. Jag tycker definitivt att volleybollen vi spelade var det roligaste. Det roligaste med alla dessa aktiviteter, i detta fall volleybollen, är att alla som man träffar varje dag från måndag till fredag även träffas utanför jobbet och har kul. Att man kan ha kul utanför jobbet när inte allt är lika seriöst gör alla relationer bättre och jag tycker verkligen att detta utvecklar och förstärker relationerna mellan produktionspersonal och tjänstemän, samt mellan varandra.
Slutligen skulle jag sammanfatta detta med att jag upplever ISAB verkligen som en trivsam arbetsplats. Jag skulle inte i mina vildaste fantasier tro att när jag började jobba att man kunde ha så kul på ett jobb och komma så nära alla runt en. ISAB har kommit väldigt långt med att skapa en trivsam arbetsplats och jag tror att de flesta är nästan lika nöjda som jag är.
________________________________________

Caroline
Berätta lite om dig själv! Hur länge har du jobbat på ISAB och vad jobbar du med?
Jag är konstruktör på ISAB. Min främsta uppgift är att beräkna och utföra projektering för de projekt vi arbetar med. Jag har varit på ISAB i drygt ett år. När jag inte är på jobbet går tiden åt till familjen, vänner, hunden och träning.

Hur skulle du säga att det är att jobba på ISAB?
Väldigt givande! Jag värdesätter högt att få jobba nära både mina kollegor i teknikgruppen, projektledarna och montörerna. Det ger både bra relationer, ökad kunskap och en bättre förståelse för processen för min egen del.

Vad innebär en trivsam arbetsplats för dig? Är detta något som ISAB efterlever tycker du?
En trivsam arbetsplats är där alla känner sig sedda, uppskattade och välkomna. Det upplever jag verkligen sker på ISAB. Det är ett härligt gäng!

På vilket sätt märker du att ISAB investerar tid och engagemang i sin personal? Varför anser du att detta är bra?
Ett sätt jag märker det på är att vi kontinuerligt har After Works tillsammans som ISAB organiserar. Det hjälper till att skapa goda relationer kollegor emellan. Man gör också medarbetarenkäter, arbetar aktivt mot machokultur och uppmuntrar till förbättringsförslag från de anställda. Detta tror jag är bra verktyg för en trivsam arbetsplats.

Skulle du rekommendera andra att söka sig till ISAB? Om ja, varför?
Absolut, det har jag redan gjort. Det här är en arbetsplats som är lätt att trivas på!
________________________________________
Vårt engagemang för våra medarbetare är en av de viktigaste faktorerna för vår framgång och fortsatta tillväxt.
Vill du bli en del av vår framtida utveckling? Du kan alltid se våra lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan!