Ventilationsservice Halmstad

Att ventilationen i en fastighet fungerar är ett måste, och i Halmstad är det vårt jobb att se till att det gör det. Vi utför alltifrån reparationer, filterbyten, service på aggregat till rondering och periodiskt underhåll.

Genom att underhålla ventilationssystemen med regelbunden service minskar risken för att större problem uppstår och livstiden på systemen förlängs. Ventilationssystem som inte rengörs bidrar till att fläktsystemet får jobba hårdare vilket innebär att energiförbrukningen ökar, luftflödet blir mindre och systemet slits ut snabbare. Att rengöra och underhålla ventilationssystemet är även viktiga åtgärder för att få ren luft i rätt mängd ut från systemet och in i lokalerna.

Kontakta oss om du behöver hjälp med ventilationsservice i Halmstad

INSPEKTION

RELINING

UNDERHÅLLSSPOLNING

KANALTÄTNING

Läs mer om ventilationsservice

ISAB har behörighet att utföra den lagstadgade ventilationskontrollen (OVK) inför en service för att kontrollera statusen på anläggningen och dess ventilationssystem. Fastighetsägaren får en uppfattning gällande balansen på luftflödena och dokumentationen av den. Om systemet är smutsigt eller trasigt informeras fastighetsägaren. En obligatorisk ventilationskontroll  kan på så sätt liknas med en bilbesiktning, där ventilationssystemet genomgår en undersökning för att se så att allt fungerar som det ska. Enligt lag ska fastighetsägare genomföra OVK var tredje eller sjätte år – beroende på vad lokalerna används till.

Om en ventilationsanläggning inte är ren och fräsch kan den orsaka stora problem och medföra att fastigheter mår dåligt. Man kan förklara det med en liknelse om att hälsan hos både människor och djur påverkas av luftcirkulationen. Frisk luft gör att vi får energi och blir pigga, medan dålig luft får oss att bli trötta och risken för sjukdom ökar. Precis likadant är det med fastigheter som inte får frisk luft, det vill säga de hus som inte har en väl fungerande ventilationsanläggning.

Isab hjälper dig med ventilationsservice i Halmstad

Kontakta oss

Använd kontaktformuläret nedan så ser vi till att du kommer i kontakt med rätt person!

(Vi arbetar endast med professionella beställare t.ex. BRF:er och fastighetsägare)